3 Nisan 2012 Salı

ROMA/İSPANYOL MERDİVENLERİ

                                           İspanyol Merdivenleri 



İspanyol Merdivenleri ; Roma’da Piazza Spagna yani Spagna Meydanı’nda bulunan Roma’nın en ünlü turistik noktalardan biridir. 1726 yılında yapılan İspanyol Merdivenleri toplam 138 basamaktan oluşuyor ve adını İspanya Konsolosluğundan alıyor. Hemen hemen tüm turistleri ilk görüşte biraz hayal kırıklığına uğratabilen İspanyol Merdivenleri‘nin en alt kısmında kendisi kadar ünlü Fontana della Barcaccia çeşmesi , en üst kısmında ise Trinità dei Monti Kilisesi bulunur.
Aşk Çeşmesi’ne yürüyerek 10 dakikalık mesafede İspanyol Merdivenleri. İtalya‘da Roma’nın kalbinin attığı meydanda bulunuyor ve karşısında da Roma’nın en ünlü caddelerinden Via Condotti bulunur. Bu caddede Roma’nın en lüks ve şık mağaza ve restoranları bulunur.

Ortam gece ve gündüz her zaman çok canlı ve hareketli. Merdivenlerde oturarak dinlenilebilir, bir şeyler atıştırabilir veya akşamları düzenlenen canlı müzik etkinliklerine katılabilirsiniz.

Merdivenler 1723 yılında yapılmış olup toplam 138 basamaktan oluşuyor. Yapıldığı dönemde Avrupa’nın en uzun merdivenleriymiş…

Merdivenlerden çıktığınızda, Roma’nın panaromik şehir manzarası görülüyor. Burada ayrıca bir kilise ve mısırdan getirilen dikili taş var. Etrafınızda sokak ressamları da görmeniz mümkün. Dilerseniz 10 euro gibi bir ücrete resminizi yaptırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder